Četvrtak 9 Travanj 2020
Utorak, 10 Travanj 2012 11:13

Spak za dušu

Napisao/la Ivo
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Citroen 2CV6 Citroen 2CV6

Pozdrav svim fanovima starih automobila!

Samo neki modeli i marke imaju dušu. Od današnjih, malo koji će to doživjeti. Ovo je moja kratka priča;

Spačeka sam kupio prije dvije godine od nekog tipa pod Sljemenom i doslovce je bio u raspadnom stanju. Kod njega je stajao pet godina pod drvetom bez krova, pun vode, lišća (gnoja), raskupusan polomljene šasije.

Vlasnika sam po papirima našao u Zadru i prepisao na sebe.

Kako sam došao na ideju za spaleta? Volim starinu, a sada imam i vremena iz hobija raditi tako nešto. Imam sav alat jer sam se prije autima bavio u "fušu". Limariju, struju, mehaniku, lakiranje... Sve sam radio čak i neki alat koji je samo za "spaleta".

Radio sam ga bez žurbe, sebi za dušu, mada je mogao biti gotov za dva mjeseca. Nisam htio voditi evidenciju koliko plaćam dijelove i ostalo, da me ne zaboli glava! Nisam ga radio u izvornom stanju, jer je bivši stvarni vlasnik stavio motor od Dijane. Ovo drugo je bilo koma, te bi doslovce morao od dobavljača naručiti više od pola spaleta. Ostalo mi je i nešto dijelova; far, kvake, brave itd...

Kratki opis radova i nabave;

KUPIO NOVO - iz Francuske / Mehari klub / - prednju haubu, krov sa zadnjim staklom, prednje staklo, gume oko stakla, limene trokute ispod prednje haube, ležajeve kotača, ležajeve ruku, semeringe, zadnja svijetla, bolcne prednjih glavčina kotača, volan, + još neke sitnice. U Hrvatskoj nabavio 5 guma, nov akumulator, navigacija, alarm, radio.

LIMARIJA - kratki opis poslova

Izmjenio; pod, lim od volana do poda, policu ispod volana, lim ispod i iza zadnjeg sjedala, pokrpao unutarnje blatobrane izradio; zadnji vezni lim unutarnji i vanjski kod svjetala, promijenio gornji i donji lim na šasiji, izmijenio više od pola lima sa strane na šasiji. Limene dijelove skicirao, te dao izraditi od lima 1,5 mm. To mi je radila jedna stara limarija u Podolju kod Vinogradske bolnice u Zagrebu. Oni su nekada radili zamjenske dijelove za Fiću, Ladu, itd.

VRATA sam sva kupio zdrava, ali od stajanja malo istučena.  

SJEDALA sam prilagodio od Suzuki Swifta gti i zadnja i prednja.  

TEPISI - kupio tepison sa donje strane gumiran, gore crno/siva vlakna te iskrojio.

BOJA  - narančasta i crvena perla skupa ko vrag! Bez obzira, za ljubav sve!

GOTOV JE SPALE!  

 

Napravio garažu samo za Spaleta,  aaaaa žžžžena stalno nešto jambra; kuda trošim novce i kaj nemam pametnijeg posla????

Kako je Vama? Priznajte!

Ivo

Galerija slika