Subota 28 Ožujak 2020

U posjeti Sany Augustu

Napisao
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Kod Sanya Kod Sanya

Konačno mi se ukazala prilika da nakon povratka iz Dubrovnika u društvu našeg dugogodišnjeg tajnika Slobodana Raka, gospođe Lade Kajfež, njezinog supruga gospodina Krekovića te susjeda Mladena Novaka oldtimeraša i moje supruge doživim poseban doživljaj. 

Sany August, zagrebački dečko, ljubitelj Fiat Spider-a, legenda naših oldtimer susreta, vlasnik je Muzeja automobila u Selcima, gdje je i njegov oldtimerski dom. Muzej je to kojeg treba posjetiti.  

Pri samom posjetu nije teško osjetiti posebnu ljubav koja je pružena ovim predivnim sportskim Fiatima. Sva vozila majstorski su restaurirana. 

U Sanyjevoj kolekciji od 17 automobila uglavnom su Pininfarinina vozila, među kojima i tri jedina preostala Spidera u Hrvatskoj, pa čak i Cadillac. Posebnu draž ovoj izvedbi daje to što je proizvedena samo u tri boje – crvenoj, bijeloj i svijetloplavoj, kao što je i ova iz 1968.

Uživali smo u starodobnim vozilima sad članova jednog od eminentnih klubova oldtimera, Liburnije Classic iz Opatije.  tekst i slike: V.Šimunić.