Ponedjeljak 30 Ožujak 2020

Francuski spačekisti u Samoboru

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
2CV Raid u Samoboru 2CV Raid u Samoboru
Samoborski članovi Hrvatskog 2cv Citroen kluba, na čelu s predsjednikom Goranom i Skrbinom i dopredsjednikom Darkom Zornjakom, dočekali su u četvrtak, 12. svibnja, u ranim jutarnjim satima kolonu od 67 Spačeka, koji su na svojem proputovanju nazvanom "2cv Raid Dunav 2016" zastali i u Samoboru.
Inače, "2cv Raid Dunav 2016" zahtjevna je tura u kojoj sudjeluju posebno pripremljena vozila, a vozi se kroz Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru i Srbiju, uglavnom teškim, makadamskim cestama. Više od stotinu vozača i članova posada zastalo je najprije u bivšoj Vojarni Taborec, gdje su ih samoborski kolege i ljubitelji Spačeka počastili kremšnitama i bermetom te im darivali licitarska srca, da bi koji sat kasnije nastavili svojim putem.
Bio je to tek mali znak pažnje i podsjetnik da je Hrvatska, odnosno Samobor, organizator svjetskog susreta i druženja spačekista 2019. godine. Vidno oduševljeni gosti zahvalili su na ovom, inače rijetko srdačnom dočeku i, naravno, najavili svoj dolazak i na svjetski susret.
No, kako organizatori ne miruju, već početkom sljedećeg mjeseca, od 3. do 5. lipnja, velik broj Spačeka i pratećeg veselog društva očekuje se na tradicionalnom susretu Hrvatskog 2cv Citroen kluba, koji će se održati na Budinjaku, kod kuće Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje.

Video sadržaj

Citroen 2CV 6 Raid u Samoboru