Četvrtak 9 Travanj 2020
Srijeda, 11 Rujan 2019 19:39

Moj Spaček

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Spak vura Spak vura

Moj valoviti kokošinjac na kotačima odvrtio je 250.000 km u proteklih 18 godina, a to nije mala zajebancija.

Spaček je svojim minimalističkim konceptom bio onaj auto s kojim možeš realizirati maksimalne želje za putovanjima na egzotične lokacije. Spaček trpi pijesak, blato, vodu, makadam i loše puteve, a nije zahtjevan za održavanje i popravke. Možes u njemu složiti krevet, voziti bicikl, ćamac, hranu i odjeću, a možes mu i otvoriti krov i pretvoriti ga u kabrio i dodatno uživati u vožnji.

Zahvaljujući Spačeku vidio sam mjesta i upoznao ljude na koje tesko da bi me neki drugi životni put odveo. Vozio sam i vozim u njemu svoje kćerke u vrtić i školu, moj Spaguar na cesti je 4 godišnja doba kao prvi i jedini auto, to ružno pače neraskidiv je dio mog života i dio obitelji. Prošli smo Spale i ja 22 države,10 svjetskih susreta, napravili desetine tisuća off-road kilometara po brdovitom Balkanu, a vjerujem da će ubrzo doči na red i među-kontinentalna putovanja.

Spaček je produženo djetinstvo, vječita avantura, spaček ne dopušta da ono dijete u nama odraste, on podgrijava sve one dječačke snove koje traju i nastavljaju se u srednjoj dobi i trajat će koliko i aktivan život, a to je neprocjenjivi dar. Spaček je beskrajno zabavan auto - Spaček je sloboda kretanja.

I zato kada se okrenem na protekle godine nije mi žao da sam svo to vrijeme potrošio na jednu tako neozbiljnu i infantilnu stvar kao sto je Spaček. On je pronašao mene a ja njega. Bio je to prst sudbine, da nije bilo njega ne bi bilo ni monografije, ni muzeja u Zagrebu, Westu I Skradinu, ja bi danas bio dosadni državni službenik zarobljen u Ministarstvu znanosti i obrazovanja s nerealiziranim životnim ambicijama koji mrzi samog sebe i radi posao koji ne voli - pa tko ga onda ne bi obožavao ?

Tin

Galerija slika