Nedjelja 5 Travanj 2020
Ponedjeljak, 08 Svi 2017 11:25

Historic Racing Car Croatia

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Fiat Ritmo Fiat Ritmo

Oldtimer, vintage i classic automobili predstavljaju skupinu vozila koja nikada ne prolazi nezapaženo.

Dok nešto starijoj generaciji budi nostalgiju i sjećanje na neka romantična vremena, kod mlađe generacije izaziva divljenje i želju da bar na kratko sjednu u jedan od takvih raritetnih primjeraka automobila. A mnogi iz iskustva govore da, tko jednom proba, vjerojatno će za volanom istoga poželjeti ostati zauvijek. 

Upravo to, prije nešto više od tri godine, dogodilo se i Dorijanu Kljunu, umjetniku, fotografu i vlasniku poznatog Photo studija Katran, gdje je jučer izložio svoju kolekciju od 10 racing oldtimera, predstavivši tako tim Historic Racing Car Croatia. 

historic racing tim

Auto-moto tim ima četiri dobro poznata vozača – Mladen Sigurnjak, veteran auto utrka i višestruki prvak Hrvatske, Leo Černi, Bojan Hlača te Dorijan Kljun. 

Dorijan je osnovao tim, koji je odobren od strane HAKS-a, kao i od HOO-a. Historic automobili utrkuju se zajedno s modernim vozilima, a pred njima je Državno prvenstvo u brdskim utrkama, na kojem će do pobjede Dorijan Kljun pokušati doći u Fiat Ritmu, racing automobilu kojeg je 30 godina vozio legenda auto scene u Hrvatskoj – Mario Delmoro.

fiat ritmo

Napomenimo kako je Dorijan Kljun prošle godine osvojio titulu drugog u klasi te četvrto mjesto generalno za prvu sezonu. 

Budući da se radi o trendu koji rapidno raste, za očekivati je kako će utrke u organizaciji HAKS-a i FIA-e, koje se voze od svibnja do listopada, ove godine privući dosad najveći broj posjetitelja, željnih adrenalina i dobre zabave.

Više u ovoj kategoriji: « Moj Spaček