Subota 28 Ožujak 2020
Petak, 13 Svi 2011 12:30

Eleanor - Ford Mustang Mach 1

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Eleanor Eleanor

Kao dobar poznavatelj svih čari pravog automobila dugo je i uporno tražio svog ljubimca među vozilima i uspio ga naći i kupiti : Mustanga s 300 konja, 6000 kubika, motorom V8 i automatskim mjenjačem.

- Dugo sam tražio liniju fast back, koja se proizvodila od 1971. do 1973. godine, i to od Zagreba, pa preko SAD-a, da bih je konačno uspio pronaći upravo u Hrvatskoj, govori nam vlasnik.

Reparirani motor: Mustang sada ima drugi, novi, reparirani motor, a s prvim je prošao 600.000 kilometara. Njega se uz malu doradu može dovesti čak i do 700 konja.

Kupio sam ga samo za svoj gušt jer se posebno u njemu uživam voziti. Izvorna boja unikatnog automobila je bila žuta. Izmijenjeni su svjetla i kontrolna ploča jer je pokazivala milje, a ne kilometre.

U njemu je kompletna oprema jer uz servo volan i automatski mjenjač ima i električne podizače stakala koji se mogu zaključavati. Zbog svog zaista perfektnog izgleda Mustang se koristi u razne promidžbene svrhe.

Model Mustanga je specifičan i po svojoj funkcionalnosti jer se prostran prtljažnik i zadnje sjedalo mogu pretvoriti u udoban krevet. Naime, njegova unutrašnjost ima mogućnost preklapanja zadnjih sjedala, pa se osim udobnog smještanja putnika može koristiti i za ugodan odmor vozača.

Auto je bio u dobrom stanju,sve ispravno i registriran,ali sa tvorničkim motorom 351 c.i. (u prijevodu 5800ccm). Auto je dosta prerađen, ali je zadržao liniju,i skoro sve što se tiče izgleda,originalne verzije.

Inače,ovo je model iz prvog, originalnog filma "Nestali za 60 sec" iz 72.godine, a također,ovakav auto, ali crveni je model kojeg James Bond vozi u filmu "Dijamanti su vječni" iz 71. godine.