Nedjelja 7 Kolovoz 2022

Profi poliranje i kromiranje

Napisao
Ocijeni sadržaj
(16 glasova)
Primjer poliranih dijelova na motoru Primjer poliranih dijelova na motoru

U predgrađu Varaždina smjestila se mala radionioca koja se sa puno žara i ljubavi bavi kompletnim slaganjem i restauracijom starodobnih vozila. Treba istaknuti neke elemente u kojima to više nije nimalo amaterski, već u potpunosti profesionalno.

  1. To je prvenstveno proces pripreme za kromiranje raznih kromiranih dijelova poput odbojnika, ukrasnih lajsni itd.; strojnim brušenjem gradacije od 80-800, te ručno od 800-3000. Nakon toga zatvaranjem / punjenjem trulih dijelova npr. odbojnika ili slično novim metalom, te ponovno brušenje. Nakon toga pristupa se procesu bakrenja, pa ponovno brušenja. Tek nakon potpuno uglađene površine zrcalna sjaja slijedi proces kromiranja ili niklanja. Radionica je potpuno opremljena svim strojevima i alatima za ovaj proces.
  2. Poliranje kompletnih naplataka ili rubova
  3. Poliranje alternatora ili slične elektroopreme
  4. Poliranje usisnih grana
  5. Priprema vozila za proces restauracije (kompletno rastavljanje) i briga za ostatak procesa.

Koliko se može uštedjeti na ovakvim popravcima, a da ne kupjujemo nove koje ponekad ni ne možemo nabaviti, procjenite sami. Radionica je u stanju pružiti kompletnu uslugu restauracije, u suradnji sa drugim servisima i dovesti vaše vozilo u prvotno stanje. Općenito, osjeća se velik entuzijazam i ljubav prema restauraciji i vozilima, koji u konačnici urode plodom.

Restaurirani automobili iz ove radionice su obrađeni od "nule", tj svako vozilo je rastavljeno do kraja i svaki je dio pomno restauriran.

U prilogu donosimo galeriju slika vozila koja su kompletirana, tj. završena. To su CORVETTA iz 1976, sa Stroker motorom, PONTIAC FORMULA 400 iz 1976 sa 6,6 litarskim motorom i 330 KS. U procesu restauracije su trenutno TRANSAM iz 1977 (455 motor, 7,4 litre) i MUSTANG iz 1967.

Naša topla preporuka.

Više u ovoj kategoriji: Pleskar d.o.o. - pjeskarenje »

Google oglas

Istaknuti oglas