Ponedjeljak 8 Kolovoz 2022

Izrada opruga

Napisao
Ocijeni sadržaj
(7 glasova)
Opruge svih vrsta Opruge svih vrsta

Obrt "Izrada spiralnih opruga" nalazi se u mjestu Šćitarjevski Sasi, u blizini povjesne Andautonije. Davne 1980. godine gospođa Hana Dugić proizvodnjom spiralnih opruga počela se baviti u kućnoj radinosti. S obzirom da je proizvodnja nadmašila mogućnosti kućne radinosti, 1998. godine osniva se obrt za proizvodnju spiralnih opruga. 

U obrtu se proizvode spiralne opruge svih vrsta(vlačne, tlačne, torzione), a debljina žice za proizvodnju spiralnih opruga je promjera od 0,2 mm do 30 mm.

Materijal za izradu opruga prvoklasne je kvalitete, a uvozi se iz Italije, Austrije i Njemačke. U obrtu trenutno rade dva djelatnika.

Kako nastaje opruga:
Nakon odabira potrebnog materijala (žice) i određivanja dimenzije, prelazi se na izradu spirale. Nakon izrade spirale, ista se dorađuje na odgovarajućim alatima. Da bi opruga (spirala) bila dovoljno elastična, mora se toplinski obraditi (kaliti). Nakon kaljenja, opruga se hladi ili u ulju, ili na zraku.

Radionica izrađuje sve vrste opruga za:

- bicikle , motocikle, mopede
- osobna i teretna vozila
- traktore, prikolice, poljoprivredne strojeve
- industrijske strojeve, hobi i profi alate
- garažna i ostala vrata
- sve vrste kontejnera
- sve vrste oružja

Osnovne vrste opruga:
1. TLAČNE: cilindrične, konusne, bačvaste
2. VLAČNE: sa korakom, bez koraka, sa umetnutim kukama
3. TORZIONE: jednostruko torzione, dvostruko torzione

Opruge se izrađuju prema potrebama naručitelja na osnovu nacrta ili uzorka.

Do radionice se može doći iz više smjerova. Iz smjera Velike Gorice dolazi se preko Kobilića. Pratite znakove Šćitarjevo (Andautonija).
Iz smjera Zagreba možete doći na nekoliko načina; jedan od puteva vodi Vas preko "Domovinskog mosta" koji je nastavak Radničke ceste u smjeru juga. Nakon što pređete most, na prvom semaforu skrenete prema Kosnici, te kada dođete na raskršće, krenete lijevo. Isto tako pratite znak koji Vas upućuje prema Šćitarjevu (Andautonija).
Za one koji dolaze iz Novog Zagreba, najbolji put je uz južnu obalu rijeke Save, odnosno po "Sajmišnoj cesti" (uz sajam automobila).

INFO:
Izrada spiralnih opruga - Hana Dugić
Ščitarjevski Sasi, 10410 Velika Gorica
tel: 01 / 6258 442; mob. 091 / 524 4591

Više u ovoj kategoriji: Reparatura kočionih čeljusti »

Google oglas

Istaknuti oglas