Nedjelja 7 Kolovoz 2022

Čišćenje sodom

Napisao
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Sodirani oldtimer Sodirani oldtimer

Evo još jedne od tvrtkuži koja se profesionalno bavi jednim dijelom uređenjem antikviteta odnosno starih vozila. Dio usluga se sastoji u staklarenju i sodiranju dijelova i kompetnih vozila. Tehnologija je vrlo slična pjeskarenju sa puno prednosti. Kao što su mala abrazivnost, neoštečivanje dijelova i instalacija, bez zagrijavanja osnovne podloge, bez deformiranja površina koje se obrađuju.

Soda je tvar koja je topljiva, nije zapaljiva, ne iziskuje iskrenje a najvažnije - nije otrovna. Proces čišćenja sodom je ekološki prihvatljiv, te nadasve siguran. Čišćenje sodom je nedestruktivna metoda čija je primjena široka i svestrana. 

Do nedavno se za čiščenje površina koristio samo pijesak kao i brojne korozivne kemikalije kojih i danas imamo u upotrebi. Primjenom sode, nedostatke koji su do sada bili ogromni pretvaramo u prednosti jer učinak sode je potpuno suprotan učincima pijeska, stakla, ostalih zrnatih materijala i kemikalija.

PRIMJENA NA MATERIJALIMA

Soda ima neograničenu primjenu u čišćenju aluminija, pokretne opreme, masnoće/uljnog taloga, fasada, plijesni, stakla, hrđe, kamiona i prikolica, bazena, motornih komponenti, grafita, žvakaćih guma, pumpi, drva, cigle i dr.

PREDNOSTI PRIMJENE

Može se koristiti i na potencijalno opasnim područjima poput benzinskih crpki zato što nije zapaljiva, ne iskri te nije otrovna. Koristimo je i u čišćenju pri niskim temperaturama ili temperaturama ispod nule zato što ne zahtijeva upotrebu vode te ne može doći do smrzavanja.

Prednost čišćenja sodom u odnosu na druge je ta što je takva metoda inovativna i svestrana, organska i potpuno ekološka te omogućava brzo čišćenje uz uštedu vremena i novca.

Kontakt info:

Josip Željko Đurinek
Tel: 00385 1-3777 408; 00385 91-3777 408
Fax: 00385 1-3701 805
Fraterščica 42a, 10000 Zagreb - HR
www.cisto.hr

Više u ovoj kategoriji: « Chrom d.o.o.

Google oglas

Istaknuti oglas