Nedjelja 7 Kolovoz 2022

Chrom d.o.o.

Napisao
Ocijeni sadržaj
(9 glasova)
Kromiranje Kromiranje

Chrom d.o.o. pravni je slijednik obrta nastalog 1974.g. Tadašnje poslovanje bilo je locirano na Kaptolu br.8. Obrtnička radionica je tijekom osamdestih vršila usluge galvanizacije i to prvenstveno niklanja i kromiranja.

Nadalje radionica je poznata po cinčanju, bakrenju, mesingiranju, srebrenju, pozlačivanju, patiniranju te svim vrstama predobrada, obrada-brušenjem i poliranjem i zaštita dijelova old-timera, brodova, bicikala, raznih antikviteta itd. Također i uslugama poliranja svih vrsta metala od mesinga, željeza pa do raznih legura i inoxa. 

Devedestih obrt se seli na lokaciju Fakultetsko dobro u Maksimiru. Ubrzo prelazi u trgovačko društvo Chrom d.o.o. Tijekom devedestih uspijevaju zadržati sve stare korisnike svojih usluga i proširiti poslovanje u svima nam poznatim nepovoljnim uvjetima. Tako se pojavila potreba za vlastitim prostorom i ozbiljnim ulaganjem u opremu odnosno automatsku liniju za galvanizaciju.

2000-te godine osiguran je poslovni prostor u industrijskoj zoni na Žitnjaku u sklopu bivše Prvomajske tvornice, na parceli od 1000m2 uređen je moderan pogon u hali od 750m2. Linija je automatska i opslužuju je 5 robota transportera sa prebacivačem, obrada otpadnih voda potpuno je automatizirana. 

USLUGE

BAKRENJE – NIKLANJE DUPLEX – KROMIRANJE

  • procjena kompletnih troškova obrade dijelova bazirana na dugogodišnjem iskustvu koja se u prosjeku ne razlikuje od završne cijene u postotku većem 10%
  • uklanjanje starih slojeva specijalnim postupcima npr. bajcanjem u razrijeđenim kiselinama ili lužinama, elektrokemijskim putem-skidanje bakra, nikla, kroma pri kojima se izbjegava oštećenje osnovnog materijala
  • reparatura dijelova ravnanjem, grubim brušenjem, krpanjem rupa sa srebrom, mesingom ili varenjem željeznih umetaka, i kombinirano (za kompliciranije postupke koriste se usluge kooperanata koji su redom profesionalci u struci)
  • brušenje – strojno i ručno kako bi uklonili duboke „risove“ i oštećenja nastala atmosferskim utjecajima, mehaničkim oštećenjima i sl. Tijekom postupka koriste se granulacije: 40,60,80,120,220,320,400, 600 i 1000
  • poliranje – obrada kojom se postiže glatka prevlaku bez riseva nastalih prethodnim postupkom brušenja
  • glancanje – fina strojna obrada krpama za postizanje visokog sjaa pred galvanskim postupcima
  • bakrenje
  • mat nikl
  • sjajni nikl
  • krom

KONTAKT:

CHROM d.o.o.
Slavonska avenija 22h
HR-10000 Zagreb

Tel: +385 (0)1 24 05 156
Mob: +385 (0)98 22 94 17
Mob: +385 (0)99 21 43 455
Fax: +385 (0)1 24 05 158
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Direktor: g.Hrvoje Patafta

( izvor: www-chrom-hr )

Google oglas

Istaknuti oglas