Subota, 31 Prosinac 2011 10:15

Volkswagen T2 vraća se u Europu preko Brazila

VW Tip2 VW Tip2

Kupci Volkswagena u Nizozemskoj uskoro će imati mogućnost doći do potpuno novog Volkswagena T2 mikrobus modela. Točno tako, originalni "hippie van" bit će dostupan, potpuno nov u Nizozemskoj kao model iz 2012 godine. Kako je to moguće?
Kao što znamo ovi kombiji izašli su davno iz proizvodnje u Europi i SAD-u, za to vrijeme Južna Amerika koristi i proizvodi ovaj model za svoja tržišta već desetljećima. Tako će Tip 2 za ulice Nizozemske biti proizveden u Brazilu, u suradnji sa južno američkim partnerom, te dopremljen u Europu.
Kao što je vidljivo iz fotografije, T2 se nije puno promijenjen nebi li se više prilagodio modernim obiteljima. Rezervna guma na prednjem dijelu, nije ništa drugo nego pokrivalo za filter zraka. Zrakom hlađeni četverocilindrični položeni motor zamijenjen je modernim 1.4 litarski rednim četverocilidrašem, koji sada pogoni "novi" T2.

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.