Ponedjeljak 8 Kolovoz 2022
Utorak, 10 Svibanj 2011 08:28

VIII HISTRIA CLASSIC RALLY

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
VIII Histria classic VIII Histria classic

VIII HISTRIA CLASSIC RALLY

Pedesetak povijesnih vozila , oldtimera iz Hrvatske, Slovenije i Italije predstavilo se u subotu u buzetskoj starogradskoj jezgri.
Razlog je taj što je karavana najstarijeg istarskog rallya Histria Classic po prvi puta u svojoj dugovječnoj povijesti odlučila stati i u najsjevernijem istarskom gradiću.
Kao pravi domaćini, Mjesni odbor Stari grad Grad Buzet i Radio Zona, posjetitelje su počastili ručkom i kolačima.
Zigante tartufi su pripremili fuže sa tartufima, a istarsku maneštru pripremio je ugostitelj Đino Rušnjak.
Na središnjem Titovom trgu su se zadržali oduševljeno dva sata uz obećanje da slijedeće godine Histria Classic starta iz Buzeta.

"Domaće" boje branila je "giardineta" iz 1953 godine, vlasnika bivšeg buzetskog gradonačelnika Josipa Pina Flega koji nije sudjelovao u natjecateljskom dijelu već je svojim prisustvom dao doprinos domaćinstvu.
Buzetski gradonačelnik Valter Flego pozdravio je aktivnosti oktanskih manifestacija u starom gradu Buzetu, kao originalnu turističku prezentaciju ljepota Buzeta i Buzeštine.
Domaćini , M.O. Buzet Stari grad, prolazak oldtimera kroz Buzet iskoristili su da pozovu sve vozače na Buzet Classic Car koji će se ove godine održati prvi vikend kolovoza, točnije od 04. kolovoza otvaranjem u buzetskom muzeju izložbe uglednog talijanskog slikara starodobnih vozila g. Enrika Ghinata, noćnim pozivnim rallyem u petak 05. Kolovoza, te središnjom manifestacijom u subotu 06.kolovoza, kada gradski trgovi postaju vremeplov vozila iz prošlog stoljeća. Lijepo vrijeme privuklo je velik broj domaćih i stranih gostiju koji su se šetali starim gradom, pili kavu na terasi novoga buzetskog hotela Vela Vrata i naravno oni gladni kušali tartufe u obližnjim restoranima, kako to i priliči u gradu tartufa.
Starogradska jezgra već krajem lipnja, točnije u nedjelju 19. lipnja, očekuje vlasnike najpopularnijeg motora na svijetu - Vespe, kada će na jednom gradskom trgu biti predstavljene povijesne Vespe, a u Buzet su pozvani svi koji voze i vole Vespe sve do današnjih dana.

Google oglas

Istaknuti oglas