Ponedjeljak 1 Ožujak 2021
Četvrtak, 04 Veljača 2021 08:03

Susret povijesnih vozila u Otočcu

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Berislav Kostelac i Valentino Valjak Berislav Kostelac i Valentino Valjak

1.SUSRET POVIJESNIH VOZILA - SPORTSKI AERODROM - OTOČAC. 6-8.8.2021
U Gradskom poglavarstvu Grada Otočca gradonačelnik dr. Stjepan Kostelac primio je danas inicijatore vrlo zanimljive priredbe. Ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala Otočac bi od 6. do 8. kolovoza trebao biti domaćin „1. Susreta povijesnih vozila Ferdinand Budicki & Otočac“.

Sastanak je kao ljubitelj oldtimera organizirao Berislav Kostelac iz Otočca koji je na razgovor došao s Valentinom Valjkom, osnivačem Muzeja automobila Ferdinand Budicki u Zagrebu, Zaprešiću i Skradinu. Valentino je tom prigodom gradonačelniku Kostelcu poklonio monografiju „Bešte ljudi - ide auto“ Povijest automobilizma u Hrvatskoj 1898. - 1945. u kojoj je kao autor Valjak sublimirao povijest pojave automobila na hrvatskim cestama.

Gradonačelnik Kostelac tom je prilikom dao punu potporu ovome projektu koji će bez sumnje biti važan iskorak grada Otočca u turističkom smislu. Valentino Valjak i Berislav Kostelac našli su se i direktoricom Turističke zajednice Grada Otočca Mladenkom Orešković koja je također podržala ovu ideju. Slično je bilo i u Gackom pučkom otvorenom učilištu i Muzeju Gacke gdje su punu podršku ovoj ideji dale ravnateljica Nada Avsec i kustosica Muzeja Snježana Bogdanić.

Tijekom održavanja ove priredbe upriličit će se niz kulturnih i zabavnih sadržaja, predavanja i obilazaka popularnih turističkih destinacija Like.

Više u ovoj kategoriji: « 14 old school desant na Zagreb - 2020