Nedjelja, 08 Svibanj 2011 17:32

Smanjenje godišnje naknade za starodobna vozila

Pravilnik o visini godišnje naknade za uporabu javnih cesta

 

Od 23. ožujka stupio na snagu novi pravilnik o visini godišnje naknade za uporabu javnih cesta, koja se plaća prilikom registracije motornih vozila. Poseban benefit je za sve vlasnike Oldtimera evidentiranih kroz Hrvatski Oldtimer Savez.

6. Pravilnik o visini godišnje naknade za uporabu javnih cesta što se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila -  Narodne novine br.: 35, 25.03.2011.

Metodologija izračuna godišnje naknade za korištenje javnih cesta za Oldtimere prilikom registracije vozila, oznaka "GN" ( godišnja naknada ), konačni iznos "GN" dobijemo tako da iznos osnovne naknade "ON" koja iznosi fiksnih 215,00 kn, pomnožimo sa korektivnim faktorom određenim za motor kotače L kategorija 0,10 ili za motorna vozila M1 i N1 kategorija 0,30.

Tako je za kategoriju L Oldtimer motorkotače izračun slijedeći: ON 215,00 kn x 0,10 = GN 21,50 kn

Za kategorije M1 i N1, Oldtimer motorna vozila izračun slijedeći: ON 215,00 kn x 0,30 = GN 64,50 kn.

Ovo se odnosi na vozila evidentirana i certificirana kroz Hrvatski Oldtimer Savez, tj. klubove članice Hrvatskog Oldtimer Saveza.

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.