Nedjelja, 04 Svibanj 2014 16:20

Rally povijesnih automobila i motocikala

Alma Balley Alma Balley

U subotu 17. svibnja u 12:00 h iz dvorišta Muzeja automobila Ferdinand Budicki starta Rally povijesnih automobila i motora koji nosi ime po prvoj zagrebačkoj i hrvatskoj vozačici Almi Balley koja je prije 100 godina postala prva žena koja je položila vozački ispit i ušla u svijet motorizacije koji je do tada bio privilegija isključivo muškog svijeta. 

U spomen na ovaj događaj Hrvatske pošte izdat će prigodan poštanski žig koji će se koristiti na dan manifestacije u pošti u Jurišićevoj ulici. 

U sklopu Rally-a moći će se razgledati nikad viđene fotografije iz obiteljskog albuma Balley. Naglasak rally-a bit će da automobile i motore voze što je moguće veći broj žena, dok će cilj biti u Ivanić Gradu na Festivalu igračaka koji kao temu ovogodišnjeg festivala ima „putovanje“. 

Uz Muzej automobila Ferdinand Budicki na festivalu predstavit će se velik broj kolekcionara, izlagača i predavača, brojne modelarske maketarske udruge koje se bave izradom modela raznih prometala na cesti, vodi i u zraku. 

Uz vanjski izložbeni dio na kojem će se demonstrirati praktični dio i manufakturna izrada igračaka, festival će u unutarnjem dijelu sadržavati izložbe fotografija, radova i modela te praktične radionice, igraonice i predavanja, nastupe stand up komičara, projekcije tematskih filmova, sve to popračeno zabavnim programom. 

Posebno interesantan bit će gastro - kazališni show uz predstavu FinoWino Damira Šabana, dok će program voditi glumac Kristijan Ugrina. 

Pridružite se i Vi svojim dolaskom obogatite ovu veselu i pozitivnu manifestaciju na kojoj barem na jedan dan imamo priliku postati dio dječjeg svijeta i vratiti se u djetinjstvo.

P.S. Rally je oslobođen kotizacije, u centru Ivanić Grada čeka nas osiguran parking i piće dobrodošlice.

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.