Srijeda, 25 Travanj 2012 10:26

Prvi susret hrvatskih i njemačkih oldtimera

Nekad se ovako vozilo Nekad se ovako vozilo
U sklopu projekta Umjetnost u pokretu – Croartia, koji u organizaciji Katedre čakavskoga sabora Grobnišćine – grad grobnik te Oldtimer kluba Rijeka, okuplja likovne umjetnike te ljubitelje oldtimer automobila Hrvatske i Njemačke, ali i drugih zemalja, iz Rijeke je startao prvi Primorsko-goranski rally.
Manifestacija "Umjetnost u pokretu – Croartia" započela je ovog vikenda radom Međunarodne likovne kolonija Grobnik 2012, a nastavila jučer startom prvog Primorsko-goranskog rallyja, u kojem su članovi Oldtimer kluba Rijeka ugostili njemačke kolege iz kluba Classic Gala iz Baden-Wurttemberga. Prije starta, sudionike rallyja pozdravili su predstavnici obaju klubova te Hrvatskog oldtimer saveza i Grada Rijeke. Pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Veljko Karabaić zaželio je dobrodošlicu gostima iz Njemačke, izrazivši nadu da će ovaj susret postati tradicionalan. 
Nakon predstavljanja u Rijeci, oldtimeri su se zaputili u obilazak Opatije, Matulja, Čavla, Kukuljanova i Bakra, nakon čega ih očekuje ispit spretnosti, točnosti i vožnja gradom. Danas, 25. travnja odltimeri će obići Krk i Crikvenicu, a u četvrtak, 26. travnja, oldtimeri će se provozati pistom na Automotodromu Grobnik, nakon čega će gosti iz Njemačke imati priliku vidjeti Kvarner iz zraka, u vožnji koju organizira Aeroklub Krila Kvarnera. 
Manifestacija će svoj nastavak dobiti u kolovozu, kad hrvatski umjetnici i oldtimeri odlaze u Njemačku, gdje će se također održati umjetnička kolonija te susret vozača oldtimera. (Foto: CROPIX / Željko Šop)

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.