Ponedjeljak, 16 Travanj 2012 13:01

Proljeće za buđenje i starih motora

Povijest Povijest
U nedjelju 22. travnja, Kaštel Sućurac će biti domaćin još jednog okupljanja motora starijih od 30 godina, na otvaranju oldtimer motociklističke sezone u Dalmaciji, koje organizira kaštelanski oldtimer moto klub Adria. 
Na otvaranje su pozvani motoristi – vlasnici motocikala proizvedenih prije 1982. godine, sa područja Zadra, Šibenika, Knina, Kaštela, Splita, Solina, Sinja, Trogira, Omiša, Makarske, Ploča, Dubrovnika i drugih dalmatinskih gradova i mjesta.
Prema utvrđenom rasporedu okupljanje vozača i oldtimer motora planirano je u nedjelju u vremenu od 10 do 11 sati na sućuračkoj rivi, a u 11 sati krenut će start zajedničke vožnje do Splita.
Tamo će biti organizirano zajedničko piće i druženje na Matejušci, nakon čega slijedi povratak u Kaštela gdje će u 14 sati započeti zajednički ručak u Kaštel Štafiliću. Nakon ručka slijedi zajedničko fotografiranje i podjela zahvalnica sudionicima.
Kao i u godinama ranije, kako se radi o okupljanju starih motora, u slučaju kvara organizatori su osigurali šlep službu za pomoć na cesti.
 
Kotizacija za sudjelovanje na otvaranju sezone iznosi 50 kuna po osobi, a plaća se prije starta zajedničke vožnje.
Svi zainteresirani mole se da svoj dolazak prijave do petka, 20. travnja, a za prijave i detaljne informacije mogu nazvati brojeve telefona Zagora i Čarlija 021/22 49 10 ili mobitela 091/50 60 710 i 091 72 89 913. Detalji u našem kalendaru susreta.

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.