Subota, 07 Rujan 2013 16:34

Poskupjeli oldtimeri

Bugatti Bugatti

 

Zbog sve većeg zanimanja bogatih azijskih ulagača vrijednost luksuznih oldtimera poput Ferrarija, Bugattija i Bentleya skočila je 28 posto u samo godinu dana. 

Konzultantska tvrtka za imovinu Knight Frank, koja objavljuje indeks kretanja cijena luksuznih proizvoda kaže da svjetski bogataši ulažu novac u opipljive predmete u kojima mogu uživati u vrijeme kad se čini da se svjetsko gospodarstvo počinje oporavljati.

Mnogo bogatih Azijaca nabavilo je oldtimere, drže ih u garažama u Britaniji ili drugdje u Europi i dolaze ih voziti na utrkama. Tako je u srpnju rijetki primjerak Mercedes-Benza W196 iz 1954. u kojem je peterostuki pobjednik Formule 1 Juan Manuel Fangio iz Argentine osvojio dvije pobjede prodan na dražbi za 19,6 milijuna britanskih funta čime je postao najskuplji ikad automobil prodan na dražbi. 

Do sada se u nesigurnim vremenima zlato smatralo utočištem za ulagače, no njegova vrijednost u posljednjih godinu dana pala je 23 posto nakon 12 godina uzlaznog trenda. (Lider)

 

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.