Četvrtak, 17 Studeni 2011 18:53

Porsche - 911 iz 1973.

Porsche 911 Porsche 911

Ono što će kritičari Porscheove dizajnerske filozofije isticati kao glavnu manu, a to je bezvremenska sličnost kojom se već desetljećima odlikuju 911-ice, drugi smatraju samo još jednim adutom njemačke sportske ikone.

Danas već pradavne 1973. godine europske i svjetske prometnice i trkaće staze upotpunjavao je Porsche 911 kakav je ovih dana stigao u ruke modernih "tjunera". Pod ravnanjem njemačke tuning kuće DP Motorsport nastao je paket dodataka za gotovo 4 desetljeća stari sportski automobil.

Osim nezaobilaznih aero i estetskih dodataka poput prednje maske i poklopca "gepeka", branika, vrata, šire "stražnjice" i spojlera, promjene su obuhvatile i motor. Porsche 911 u DP Motorsportovoj izvedbi pokreće ojačana inačica poznatog 3,6-litarskog 6-cilindarskog boksera iz čijih cilindara sada istječe 310 KS. Superlaka karoserija (870 kilograma) ne predstavlja nikakvo opterećenje za nabildani motor, a kontakt s podlogom ostvaruje se preko 225/50 kotača sprijeda i 345/55 straga.

Da bi doživljaj bio potpun tu je i dorađeni ovjes s novim amortizerima, podesivim stabilizatorima, obaveznim "uniballima", dok unutrašnjost krasi zaštitni kavez, sportska sjedala, te materijali poput alcantare i karbonskih vlakana.

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.