Utorak, 20 Prosinac 2011 10:20

Pet prvih mjesta

Tornax Tornax

Iza Oldtimer kluba Karlovac još je jedna aktivna, ali i iznimno uspješna godina. Najveće postignuće je osvojena titula prvaka Hrvatske u čak četiri od sedam klasa u prvenstvu (Dražen Krznarić, Davor Pulez, Janko Frančišković i Zoran Salopek) te jedno prvo mjesto u kup natjecanjima (Dražen Perković). Time su treći put svrstani na drugo mjesto u Hrvatskoj u poretku klubova.
- Posebno nas veseli da je naš član Davor Pulez  treći puta osvojio prvo mjesto u klasi 3, te je osvojio „Zlatnu kacigu“. To je druga zlatna kaciga u našem klubu, a nadam se da će ih biti još, kaže predsjednik kluba Vilibor Briščik i dodaje kako su ove rezultate postigli u konkurenciji od 80-ak vozača iz devet klubova koliko ih učestvuje u Prvenstvu Hrvatske.
Članovi OK Karlovac također su sudjelovali na međunarodnoj utrci oldtimera „Grab the Flag“ na Grobniku i u rally prvenstvu Hrvatske za oldtimere gdje su ponovno postigli dobar rezultat. Na dodjeli nagrada najboljima u pojedinačnoj i klupskoj konkurenciji za 2011. godinu u disciplini oldtimer moto rallya, koja  se održala u  Krapini, osvojili smo odlično treće mjesto u konkurenciji sedam klubova.
Klub organizira i, sada već tradicionalni, Karlovački oldtimer rally za Dan grada Karlovca. Iduće godine navršava 12. rođendan.
- Cilj našeg rally-a je dovesti u Karlovac što više starih motora te ih uz vožnju po županiji i ispite spretnosti pokazati što većem broju građana. Budući da na natjecanje dolaze učesnici iz cijele Hrvatske, to je još jedna promocija prirodnih ljepota i turističke ponude naše županije.

Osim toga, predstaviti Karlovac kao grad koji njeguje tradiciju, vodi brigu o svojim građanima te potiče rad udruga omogućujući im korisno provođenje slobodnog vremena. Želimo potaknuti mlađu populaciju na rad u ovakvim udrugama, pokazujući im prednosti ovakvog načina druženja, informirati što veći broj građana o našem radu jer, kaže Briščik, posjećenost i zanimanje za rally je veliko. Članovi kluba učestvovali su i u akcijama koje u suradnji sa moto klubovima provodi policija kako bi se povećala sigurnost u prometu. Ove godine to je bila akcija „Policija i motociklisti zajedno“.

Klub je organizirao i polaganje ispita za suce motociklističkog sporta-prvi rang  na koji se odazvalo i uspješno položilo osam kandidata. Unatoč brojnim aktivnostima, ove su godine uspjeli i započeti uređenje prostorije kluba pored igrališta škole na Švarči. Radovi su pri kraju, a još treba spojiti vodu i sanitarni čvor te urediti garažu i dovršiti uređenje okoliša. Oldtimerovci su se uključili i novčanim prilogom u humanitarnu akciju za liječenje 11-godišnje Nikol Tomičić. (Karlovački tjednik)

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.