Četvrtak, 04 Srpanj 2013 12:22

Otvoren muzej automobila u Zagrebu

MAFB MAFB

Jučer je Zagreb poput ostalih svjetskih metropola dobio poseban Muzej. I to Muzej automobila Ferdinand Budicki. 

Muzej u Ulici Ljudevita Posavskog 48 jučer je otvoren za uzvanike, a građani ga mogu posjetiti od sutra .

U Muzeju automobila građani će moći pogledati starodobne automobile, motore i bicikle, kao i mnogobrojne tematske izložbe fotografija. Također, moći će i sudjelovati u raznim tehničkim radionicama, predavanjima i tribinama, restauracijama te pogledati projekcije filmova.

Do sada je prikupljeno nekoliko tisuća fotografija od kojih veliki broj do sada nisu viđene i koje se ne nalaze u vlasništvu ni jedne gradske i državne institucije jer su prikupljene iz obiteljskih albuma prvih automobilista na ovim prostorima. Prikupljeno je i nekoliko sati dokumentarnog filmskog materijala u razdoblju od 1909. – 1990. na temu automobilizma u Hrvatskoj. 

Jedan od glavnih ciljeva Muzeja bit će osnivanje Društva za proučavanje povijesti automobilizma u Hrvatskoj, koje će se baviti prikupljanjem i arhiviranjem građe, održavanjem raznih tematskih predavanja i na koncu tiskanjem novih monografija na spomenutu temu.

Pokretanje Muzeja automobila Ferdinand Budicki pod pokroviteljstvom je predsjednika RH prof. dr. sc. Ive Josipovića.

Video sadržaj

Otvorenje muzeja automobila

Galerija slika

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.