Četvrtak, 08 Ožujak 2018 10:39

Otvara se Muzej automobila Ferdinand Budicki u Skradinu

Praga - najstariji kamion u Hrvatskoj Praga - najstariji kamion u Hrvatskoj

Nakon Zagreba i Krapine Budicki energija seli se u Dalmaciju u prekrasni grad Skradin . Prvi muzej automobila na Jadranu otvara se u svibnju.

Start je kao i u Zagrebu od četiri gola zida između kojih se smjestilo 1000 kvadrata. Na FB grupi moći ćete pratiti kako u 75 dana nastaje jedan novi društveno kulturni prostor koji ce oplemeniti kulturni turizam u Dalmaciji.

Obzirom da Np Krka bilježi preko milijun turista bit će ovo veliki korak da se s projektom Ferdinand Budicki ( Monografija - Muzej - Susreti - Izložbe - Restauracije - Film ) upozna čitav svijet u brojkama koje uveliko nadilaze turističku posjetu u Zagrebu. Veliki je ovo dobitak i za izvan školsku nastavu odgoj i obrazovanje vezano za osnovne i srednje škole u Dalmaciji te fakultete koje će dobiti novu destinaciju u kategoriji tehničke kulture.

Program Ferdinand Budicki je gradski nacionalni i internacionalni projekt verificiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja i podržan od Ministarstva turizma.

Ima li ljepšeg poklona u godini kada obilježavamo 120 godina povijesti automobilizma u Hrvatskoj.

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.