Ponedjeljak, 03 Rujan 2012 02:44

Oldtimerima pokazali kako Zagorje nije malo

Zagorski moto rally Zagorski moto rally

Konjščinski ogranak Oldtimer kluba Zabok bio je organizator sedmog Oldtimer Rallyja pod motom „Susret prijateljstva“, održanog u subotu, 1. rujna. 

Nakon okupljanja ispred zgrade općine Konjščina, sudionici su na svojim motorima krenuli prema Lipovcu te preko Zlatar Bistrice u Mariju Bistricu. Druga etapa puta vodila je kroz Vinski vrh do Darka Haceka u Bočakima, gdje je učesnicima priređen mali domjenak. Zatim Lipovec – Zlatar Bistrica – Zlatar, a iz Zlatara kroz Vinsku cestu do kleti Canc, gdje su motoristi ručali. Poslije ručka slijedio je put za Belec, Belečku Selnicu, Budinšćinu i Hrašćinu gdje su posjetili vinariju Bolfan Vinski vrh.

Nakon razgledavanja podruma vinarije motoristi su preko Galovca stigli do cilja – konjščinskih bajera. Na bajerima ih je čekao srneći gulaš, a slijedilo je druženje uz glazbeni repertoar tamburaša konjščinskog KUD-a.

– Ovaj rally organizirali smo s ciljem promocije Zagorja, odatle i moto „Zagorje nije malo“. Od najavljenih osamdeset sudionika, zbog lošeg vremena u rellyju je sudjelovalo nas četrdeset, a ostali su nas pratili osobnim automobilima. Sudjelovali su vlasnici oldtimera iz naše, Zagrebačke, Varaždinske županije, ali i iz Slovenije – kazao je Damir Vidoša, jedan od organizatora.

Najstariji motor koji je sudjelovao na rallyju bio je Zundapp s prikolicom iz 1938. godine.

Rally nažalost nije prošao bez nezgode. Naime, vozeći blatnim makadamom, motor jednog vozača proklizio je i vozač i slomio potkoljenicu. Na kraju su svim sudionicima rellyja podijeljene zahvalnice za sudjelovanje sa zajedničkom fotografijom. (Viktor Penezić / Zpress)

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.