Utorak, 04 Ožujak 2014 09:01

Mini auto za maxi doživljaje

Mini Morris 1959 Mini Morris 1959

MUZEJ AUTOMOBILA FERDINAND BUDICKI & MINI CLUB ZAGREB

Izložba povodom 55-og rođendana Mini Morrisa 20.3. - 20.5.2014.

MINI AUTO ZA MAXI DOŽIVLJAJE

Treća tematska izložba povodom 55 rođendana Mini Morrisa (1959. - 2014.) otvara se 20. ožujka u Muzeju automobila Ferdinand Budicki i traje do 20. svibnja 2014. godine. 

Kao uvod u otvorenje izložbe deset Minija bit će 19. ožujka izloženo na Britanskom trgu od 19:00 - 24:00 uz dragog gosta automobilističkog asa Jovicu Palikovića dok će se za zabavu pobrinuti Tomo Ricov u sklopu koje ćemo najaviti i La Dolce Vita vintage festival u Rovinju koji će se održati u lipnju ove godine. U Muzeju automobila kroz pet izloženih Minija bit će prikazan fenomen jednog od najutjecajnijih automobila u povijesti autoindustrije. 

Na izložbi će biti izložen najstariji Mini u Hrvatskoj koji datira iz 1964. godine, najmlađi proizvedeni model iz 2000. godine, off road izvedba, Mini Arsena Dedića i jedna kućna preinaka tzv. „home made“ verzija.  Uz Minija posjetitelji će moći razgledati 50 originalnih fotografija nastalih u periodu od 1960. -1990. godine koje će obuhvatiti razne svjetove koje je stvorio ovaj kultni automobili od automobilističkih utrka u Monte Carlu do svjetskih susreta na kojima se okupljaju vlasnici i obožavatelji Minija. 

Spomenute fotografije i dokumentarni filmovi prikazivat će se ujedno i na 2 Led panela, dok će u muzejskoj kino dvorani svakodnevno biti prikazivan dokumentarni film o povijesti Minija u trajanju od 50 minuta. U sklopu izložbe bit će izložena literatura, memorabilije, modeli u raznim mjerilima, artefakti i igračke na temu Mini Morrisa. 

Svaku subotu u 11:00 sati posjetitelji mogu sudjelovati na jednosatnim predavanjima vezanim uz razne teme Mini svijeta, mehaničarskom kutku u muzejskoj radionici, a nakon svega i provozati se u Minijima kako bi upotpunili vlastiti doživljaj čitave izložbe. U sklopu izložbe 12. travnja Mini klub Zagreb organizirat će kolonu Minija koja će prolaziti centrom Zagreba. Start vožnje je u 11:00 h iz dvorišta Muzeja automobila Ferdinand Budicki.

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.