Utorak, 14 Siječanj 2014 17:48

Kotoripska cisterna umirovljena u Oldtimer muzeju Šardi

Kotoripski ogenjbranci Kotoripski ogenjbranci

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kotoriba daleke 1951. godine nabavilo je autocisternu kapaciteta 3 tisuće litara vode. U to vrijeme to je vozilo spadalo u red najsuvremenijih u gašenju požara. 

No, zub vremena je učinio svoje pa je s vremenom cisterna zbog svoje dotrajalosti izgubila svoja namjenu i uskladištena je.

Članovi DVD-a Kotoriba i načelnik općine Kotoriba Ljubomir Grgec došli su na zanimljivu ideju kako vozilo sačuvati od zaborava. Odlučili su ga, umjesto u staro željezo, predati u Oldtimer muzej Šardi u Selnici. 

S vlasnikom Ignacom Šardijem dogovoreno je da on da obnovu, da gore budu istaknuta kotoripska obilježja – "kotoripski jogenjbranci" i da se za velike manifestacije i proslave cisterna izloži u Kotoribi. Šardi je pristao na takve uvjete te je svečana primopredaja održana u ponedjeljak 13. siječnja. 

Autocisternu su novom vlasniku uručili načelnik Grgec te predsjednik i zapovjednik DVD-a Kotoriba Gabrijel Friščić i Stanko Vugrinčić.

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.