Ponedjeljak, 29 Travanj 2013 18:07

Izložba oldtimera u Vinkovcima

Susret u Vinkovcima Susret u Vinkovcima

U organizaciji Oldtimer kluba „Stari sjaj“ Vinkovci u nedjelju, 28. travnja, u Vinkovcima održan je susret, druženje i izložba starodobnih vozila u nazočnosti gradonačelnika dr.Mladena Karlića.

Oldtimer klub „Stari sjaj“ Vinkovci djeluje dvije godine koje je obilježilo nekoliko značajnih izložbi. Svrha postojanja Kluba prije svega je druženje ljubitelja starodobnih vozila kao i očuvanje tehničke baštine na području Vukovarsko-srijemske županije.  

-„ Naša želja i zadaća je dio povijesti prikazati izložbom starodobnih vozila i tako podsjetiti starije generacije i upoznati nove tehničkom baštinom koju svi skupa njegujemo i obnavljamo“, rekao je predsjednik Oldtimer kluba „Stari sjaj“ Vinkovci Tomislav Šunjić. Istaknuo je kako je ovo druga izložba „i trudimo se da nam postane tradicija. Naime, trudimo se svake zadnje nedjelje u travnju imati skup oldtimera u Vinkovcima i da ga svake godine uvrstimo u kalendar susreta Hrvatske“.  

Na izložbi vozila upriličenoj ispred vinkovačkog hotela „Slavonija“ bilo je izloženo oko 35 automobila i 20-tak motora. „Imamo goste iz Mađarske, Vojvodine, Splita i standardno sve naše prijatelje iz oldtimer klubova Đakovo, Našice, Slavonski Brod, Nova Gradiška“, rekao je Šunjić,  

Nakon izložbe, kolona u kojoj je sudjelovalo 70 vozila prošla je gradom do Muzeja željeznice na vinkovačkom željezničkom kolodvoru gdje je postavljena izložba u povodu stotinu godina željeznice u Vinkovcima. Upriličeno je razgledavanje izložbe i predavanje autora Muzeja Pave Božičevića. 

Oldtimer susret u Vinkovcima čiji su sponzori Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i INA, završio je u gospodarsko-turističko-etno parku „Pikov stan“ gdje je između ostalog, održano i natjecanje u starinskim disciplinama. (cibalia.info)

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.