Ponedjeljak, 28 Studeni 2016 19:43

Godišnje nagrade HROS-a

HROS HROS

U Krapini su u prostorima Presečki grupe dodijeljene godišnje nagrade Hrvatskog oldtimer saveza. Glavna nagrada koja se dodjeljuje je zlatni trofej HROS-a, koju osvajaju natjecatelji koji su tri puta u nizu ili pet puta u prekidu osvojili prvenstvo.

Ove su godine prvo mjesto osvojili automobilist Arman Bogdanić iz OTK Zadar te motoristi Mladen Crnički i Nebojša Vukelić iz OTK Ivanić Grad i Damir Tomašić iz OTMK Karlovac.

Osvajači trofeja u kategoriji motora su: Bruno Zuzzi iz OTK Rijeka, Stjepan Dijanić iz OTK Ivanić Grad, te Dragan Gančević iz Splitskog OTK.

U kategoriji auto-rally trofej su osvojili Splitski oldtimer klub i Liburnia Classic Club Zadar.

Od ove godine uveden je i Tomos kup, koji se ove godine po prvi puta održao u Karlovcu i Ogulinu, a cilj mu je privući mlađe naraštaje u redove ovog prvenstva.

Ove je godine predsjednik HROS-a Antun Presečki dodijelio i posebnu nagradu Vinku Šurini, za 60-godišnje sudjelovanje u Hrvatskom oldtimer savezu. Dodjela nagrada u Krapini bila je prilika da članovi Hrvatskog oldtimer saveza i sami vide i kako napreduju radovi na Muzeju oldtimera, koji gradi Antun Presečki, a koji bi već na proljeće treba zasjati punim sjajem i otvoriti svoja vrata ljubiteljima starih automobila i motora.

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.