Ponedjeljak, 13 Svibanj 2013 12:33

Dalmacija 2013

Minerva Minerva

Peti međunarodni Oldtimer auto rally Dalmacija 2013 

U organizaciji splitskog Oldtimer moto kluba, u petak 10 svibnja, iz Splita je krenula kolona od tridesetak starih ljepotana koja je dolaskom na cilj, u središtu Baške Vode, razveselila sve ljubitelje oldtimer-a.

U organizaciji Općine Baška Voda, TZO Baška Voda i Nk Uranie stari ljepotani su odmorili na trgu Fra Jure Radića, uz glazbu uživo i besplatnu spizu – crni rižot, srdele i tunjevinu, te piće za sudionike rally-a, okupljene turiste i mještane. Jedan od najstarijih sudionika je „baka“ Minerva iz Ljubljane, izrađena prije 87 godina u Belgijskom Antwerpenu koja ne privlači pozornost brzinom, do 40 km/h, ali ostavlja bez daha pojavom i nevjerojatnim detaljima. Godine ne skriva, ali je vrijednost dobro čuvana tajna. 

Najskuplji među sudionicima je Aston Martin iz 1955. godine, tada mu je cijena bila 2621 funtu, a danas vrijedi 100 puta više. Doseže brzinu do 180 km/h.

Pozornost je privlačio i manje poznati Englez, Morgan, koji je prešao osamstotinjak kilometara od Beča do Splita da bi se pokazao Dalmatinskim ljubiteljima Oldtimer-a. Rally je iz Splita startao u 10:00 sati, u Baškoj Vodi je očekivan dolazak bio u 12:15, ali je jedan dio sudionika stigao i prije očekivanog vremena, dok su ostali stizali do 14:00 sati kada je i zadnji od njih tridesetak prešao ciljnu liniju u centru Baške Vode.

Sudionici su u 18:00 sati krenuli trajektom iz Splita do Supetra na otoku Braču. (Makarska Post)

Video sadržaj

Dalmacija 2013

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.