Ponedjeljak, 19 Studeni 2012 20:04

Besplatni tehnički

Provjera kočnica Provjera kočnica

Od ponedjeljka pa do 24. studenog vozačima se u okviru preventivno-sigurnosne akcije ''Dani tehničke ispravnosti vozila'' i ove godine diljem Hrvatske u stanicama za tehničke preglede nude besplatni tehnički pregledi vozila. Akcija je to koju pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa provode Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za tehnički pregled vozila.

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, a vozači se u nju mogu uključiti dobrovoljno s iznimkom vlasnika čija su vozila u vrijeme održavanja akcije u terminu redovnog tehničkog pregleda.

Prvih 10.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na dar će dobiti pakiranje od tri litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila, koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima. Zanimljivo je i da u sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna. Njih će se pak savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis. Provjerite svog oldija, ništ ne košta!

 

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.