Ponedjeljak, 29 Listopad 2012 11:11

75-godišnjakinja na put oko svijeta u 91 godinu starom vozilu

Heidi Hetzer Heidi Hetzer

Heidi Hetzer je ozbiljan vozač, oduvijek je to i bila. Poslovna žena i lokalna zvijezda u Njemačkoj, sprema se poći na nimalo lako putovanje. 

75 godišnja vozačica utrka planira napraviti krug oko svijeta po istoj ruti kao i osoba koja je prva obišla svijet vozeći automobil, a bila je to Clärenore Stinnes. Stinnes je to uspjela 1928. 

Heidi Hertzer planira to učiniti sa 91 godinu starim Hispano-Suiza roadster-om. Ona vjerojatno neće imati problema ako se Hispano-Suiza pokvari putem, jer je sredinom 50-tih obavljala automehaničarski posao u radionici svog oca koji je pritom bio ovlašteni Opel prodavač. 

Nakon smrti oca 1960 godine, Heidi Hetzer preuzima tvrtku i postaje jedan od najvećih prodavača Opel-a u Berlinu. Između prodaje i popravaka automobila, nalazi i vremena za utrke. U pedeset godina skupila je više od 150 raznih nagrada, od koji je zadnja ona iz 2007 na rally-u klasičnih vozila. 

Ova legendarna osoba na svoj put planira krenuti 2014 godine.

Video sadržaj

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.