Petak, 04 Listopad 2013 20:32

34 godine - nikad vožen

Renault 12 Renault 12

Slučaj koji zvuči poput vica dogodio se u gradu na crnomorskoj obali u Turskoj, u Giresunu.
Ishak Cakir iz Giresuna pomoću dizalice je izvukao automobil koji nije vozio ni jedanput, a koji je kupio prije 34 godine i istog dana ga je prodao. Ishak Cakir je prvi model automobila domaće proizvodnje koji je izvezen iz Turske, Renault 12, koji je proizveden 1976. godine, kupio u tvornici u Bursi i platio vozača da mu ga doveze u Giresun. Onog dana kada je automobil stigao, Cakir ga je parkirao u garažu i otputovao u Njemačku.
Iako je kasnije pokušavao izvesti automobil iz garaže, zbog zgrada koje su vremenom zablokirale garažu u tome nije uspijevao, sve do danas. 
Vozilo je iz garaže izvučeno pomoću dizalice, a kupio ga je Cengiz Hocaoglu, samo zbog zanimljivosti ove priče. Osim što su mu ispuhane gume, vozilo staro 34 godine u ispravnom je stanju.

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.