Utorak, 05 Ožujak 2013 17:49

Četiri godine Buba kluba Hrvatsko zagorje

Skupšina kluba Skupšina kluba

 

POZNANOVEC – U subotu je u Poznanovcu, u prostorijama oldtimer kluba Buba klub Hrvatsko zagorje održana izborna skupština, na kojoj su u upravni odbor ponovno izabrani Branko Balić, predsjednik, Ivica Novosel, dopredsjednik, Katica Balić, tajnica, Ivan Ledinščak, blagajnik, a na mjesto dosadašnjeg člana Stanka Puklina izabran je Anito Petanjek. Kako svaki oldtimer klub mora imati i sud časti, u to tijelo izabrani su Janko Benger, Stanko Puklin i Marko Dumenčić.

Klub je osnovan prije četiri godine i ima oko pedeset članova. Najvažnijom aktivnošću smatraju organizaciju preko dvadeset susreta oldtimer klubova od kojih su četiri bila međunarodna. – Kroz susrete s klubovima koji nam dolaze iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja trudimo se promovirati turističke destinacije županije pa i manje poznata mjesta, tradiciju i kulinarske osobitosti kraja – kazao je Branko Balić, predsjednik kluba.

A da je trud članova prepoznat dokazuju sponzorstva – od cjelokupnog prihoda u prošloj godini gotovo 30 posto dolazi od sponzora. Kućicu koju klub koristi kao poslovni prostor i okupljalište članova, na besplatno korištenje ustupio im je Marijan Šamec koji se bavio moto-crossom i kojem afinitet prema metalnim ljubimcima svakako nije stran.

U planovima rada Kluba za slijedeće razdoblje je i kupnja spomenutog prostora, za što će se morati obratiti za pomoć Županiji.

Sezona 2013. počinje 21. travnja proljetnim Zagorsko – zagrebačkim rallyem kojeg organiziraju VW Buba klub Hrvatsko zagorje i Buba klub Štefanovec. Početkom kolovoza Klub organizira tradicionalni blagoslov buba u Belcu, a slijedi 4. međunarodni VW buba susret na bedekovčanskim jezerima koji će se održati od 23. do 25. kolovoza.

U petak i subotu organiziran je susret buba klubova uz kampiranje na jezerima, a u nedjelju je organizirano i natjecanje svih oldtimera, uključujući i motore. Zagrebački automobilistički savez prihvatio je kandidaturu Kluba kao organizatora natjecanja prvenstva sjeverne lige i upisao ih u svoj kalendar natjecanja, obvezujući se provesti organizaciju tehničkog dijela natjecanja.

Krajem rujna, u sklopu Dana kajkavske riječi, klub organizira izložbu oldtimera u Zlataru. Sezona završava na badnjak, 23. Prosinca, susretom na Betlehemu Orehovičkom. (Zpress)

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.